О нама

Удружење за арбитражно право је непрофитно удружење грађана које тренутно броји више од 100 чланова, међу којима су адвокати, професори универзитета, судије и правници у привреди који се у пракси и на академском пољу баве домаћом и међународном арбитражом.

Основано је 2013. године и отворено за чланство свим дипломираним правницима и арбитражним практичарима, без обзира на држављанство и године старости. Услови за учлањење предвиђени су у члану 7 Статута. Уобичајено је да се почне са придруженим чланством, да би се после три године стекло пуноправно чланство. Изузетно, Управни одбор може  да  донесе  одлуку  о директном пријему у пуноправно чланство.

Делатност Удружења обухвата организовање обука и тренинга, трибина, курсева, семинара и радионица, образовање и издаваштво. Удружење обавља промотивне активности и пружа консултативне услуге усмерене ка унапређењу арбитраже у Србији.

При Удружењу постоји посебна организациона јединица – стална арбитражна институција – Београдски арбитражни центар (БАЦ), која пружа услуге решавања домаћих и међународних спорова.

Статут Удружења

Статут Удружења за арбитражно право усвојен је на седници Скупштине Удружења од 18. јуна 2013. године, а последње измене статута усвојене су 21. фебруара 2019. године.

Пречишћени текст важећег Статута Удружења доступан је овде.

Управни одбор Удружења

dragor hiber