Udruženje učestvovalo na Savetovanju sudija

Udruženje učestvovalo na Savetovanju sudija

p1070628Udruženje je preko svojih predstavnika učestvovalo na Godišnjem savetovanju sudija Republike Srbije „Sudijski dani – 2016“  održanom od 9-12 oktobra 2016. godine u Vrnjačkoj Banji u organizaciji Vrhovnog kasacionog suda.

Doc. dr Milena Đorđević, članica Upravnog odbora Udruženja, imala je zapaženo izlaganje na plenardnoj sednici 11. oktobra na temu „Medijacija i arbitraža“.  Govorila je, između ostalog, o Predlogu za izmene Zakona o arbitraži.

Prof. dr Maja Stanivuković, predsednica BAC-a, govorila je „ O ulozi državnog suda u postupku za koji je ugovorena arbitraža“  na okruglom stolu na temu „Sud i arbitraža“ .

Gošća Udruženja, g. Silvija Boreli, direktor izdavačkog centra Saveta za međunarodnu trgovinsku arbitražu (ICCA) u Hagu predstavila je „Priručnik ICCA za primenu Njujorške konvencije o priznanju i izvršenju stranih arbitražnih odluka“ koji je preveden na srpski jezik. Članovi Udruženja koji su zainteresovani mogu dobiti odštampani primerak Priručnika ili ga mogu snimiti u elektronskoj formi na sajtu Udruženja.